.


Gott nytt år!

Jag hoppas att ni får ett fint 2012!


Tävling hos Karolina!

Hej! Jag är med i en fototävling hos Karolina där man kan vinna en ir-kontroll till sin kamera från Tvspelsweb, om jag vann skulle jag vilja ha den här kontrollen. Motiveringen till att jag borde få vinna är att jag vill så gärna kunna ta bilder på mina kompisar och själv kunna vara med på bilden, utan att behöva ropa på mamma. ;) Annars är det ju alltid någon som måste ta kortet som då inte får vara med på kortet själv (utan att bilden blir sudding) och det tycker jag är så synd! Och så skulle jag kunna ta lite fina bilder på mig själv också.^^


En dag för länge sedan

En dag i september var jag hemma hos Jessika, höstsolen sken och vi fotograferade porträtt med mitt då, nya 50mm objektiv, bakade amerikanska pannkakor med blåbär i och hade väldigt mysigt. :) Jag måste få tag på det där receptet på pannkakorna, för de var så underbart goda ska ni veta!

Julafton

Hejsan! Här kommer 3 bilder ifrån min julafton. Hela min släkt brukar alltid åka till mormor och morfar för att umgås, äta god mat och kolla på kalle anka. Hur firar ni julen?Min julbild

Hejsan! Jag är med i en fototävling hos Angelica där temat är din bästa julbild. I tävlingen kan man vinna en valfri reflexskärm för max 249 kr ifrån Tvspelsweb.

Jag tycker att det skulle bli väldigt roligt att vinna, och om jag vann skulle jag vilja vinna den här reflexskärmen. Eftersom jag tycker jättemycket om att fotografera porträtt och vill väldigt gärna utvecklas inom porträttfotografering, skulle reflexskärmen ta mina foton till en helt ny nivå och bilderna skulle bli så mycket finare med en reflexskärm.


Juldagen den 25 december

Hej! Jag hoppas att ni har haft en god jul! Kan man säga så? Aja, idag har jag i alla fall tagit en rejäl sovmorgon, jag behöver inte säga när jag gick upp, men skön var den i alla fall! ;) Och nu är jag bara hemma och myser, vill bara ta det lugnt nu på lovet. Hur har eran jul varit? Min har varit bra, med god mat och nära och kära. :) Bilder kommer snart!


What would life be without music?

Hejsan hoppsan! Just nu sitter jag och laddar upp bilder på fuji så att jag kan få hem lite kopior på mina bilder. :) Det tar väldigt lång tid att ladda upp bilder, typ 50 minuter!! Lite drygt att sitta och vänta men som tur är så finns spotify! Fast.. jag har bara 10 minuter kvar sen kan jag inte lyssna på mer musik i december.. :{ Jag måste börja använda unlimited eller premium.. Någon som har någon av det? Om ni undrar vad jag lyssnar på för sorts musik så är det här min lista. Dock har jag ännu inte lyssnat igenom alla låtar eftersom jag har lagt in hela skivor där ett par låtar var bra. Vad lyssnar ni på för sorts musik? Musiktips?


Ett gott skratt förlänger livet!

I svenskan håller vi på med litteraturhistoria, så vi skulle se en klassiker. Så det blev filmen Jorden runt på 80 dagar. Egentligen är det en bok som är skriven av Jules Verne, som också var min nobelsnubbe jag arbetade med i skolan! Wihuu! Men den var verkligen jätterolig! Jag och min kompis skrattade ihjäl oss ett par gånger. :'D Så om ni ska se någon film någon gång, se den! Jag kan garantera er ett gott skratt! ;D


You give me something

Äntligen fredag! Jag sitter just nu och kollar olika redigerings videor ifrån youtube. Det finns så mycket bra tips där! Så om man undrar hur man ska göra för att t.ex. redigera så är det bara att googla eller att söka på youtube! ;)  Jag gjorde en vintage redigering på en bild ifrån i somras. Jag tyckte att det blev ganska fint, jag ska definitivt börja använda sådana redigeringar mera! Redigeringen hittade jag hääär. ^^


Utrustning: Sony a390 - 50mm 1.8
Foto: Jessika. Modell: Emma (jag).

I'm dreaming of a white christmas

Hejsan! Här pluggas det för fulla muggar! (..eller inte precis just nu) Jag håller på att fila på ett tacktal, vi har jobbat med ett nobelprojekt i skolan, då man fått jobba med en gubbe eller tant som har eller skulle kunnat ha fått nobelpris i olika kategorier. Och min fick det! :D Jag har Jules Verne som var en fransk romanförfattare och levde under 1800-talet. Jag skulle kunna fylla 2 A4 papper om jag så ville men jag vill ju inte tråka ut er. ;) Talet är så gott som klart på svenska, ska även översätta det till engelska, fast det gör jag imorgon. Sen har vi matte och musik prov på torsdag så jag vet inte riktigt varför jag sitter här.. Så nu ska jag börja med musiken. Hejdå!
Btw, det snöade lite idag! Jag blev så glad när jag satt i skolan när jag såg de efterlängtade snöflingorna falla ner! Fast nu har snön försvunnit men det finns hopp om en vit jul!

En bild ifrån korridoren i skolan.

Två orangea ting

Tjosan-hejsan! Dagen idag har varit helt okej, som alla andra. Men vi hade riktigt roligt på spanskan idag! Vi skulle göra ett kärlekstest och så var det något påstående om att man fått en lapp av sin flickvän/pojkvän där den skrivit ring mig på, och jag översatte det till "jag är gravid". Både Jennifer och läraren höll på att skratta ihjäl sig! :'D Ni kanske inte förstår det roliga för att jag är sämst på att förklara sådana här saker.. Så här kommer 2 bilder till ifrån igår istället!

Pepparkakasbak

Hejsan, idag har det bakats pepparkakor! Jag, mamma lillebror åkte tidigt iväg till kusinerna, som vi gör till varje jul, och bakade pepparkakor. Lika mysigt som alltid! Vi spelade också lite spel och dåg på Goosip Girl. Här kommer en fin bildbomb!

2 december

Så var det äntligen fredag, som jag har längtat! Veckan har varit tuff, lite prov och en stor muntlig redovisning i skolans aula. Puuh, skönt att ha det överstökat! Men nästa vecka är minst lika tuff, 2 prov väntar! Känns som att jag redan borde börja plugga, men en ledig kväll behöver jag, bara för att få pusta ut lite. Vad gör ni ikväll?