A beautiful evening

Några bilder ifrån kvällen då jag var hemma hos Jessika. Vi var ute på promenad i ett änge och såg på solnedgången och såg också en jättegullig igelkott! Dagen efter var vi i samma änge och fotograferade poträtt. Vi fick en hel del bra bilder och jag ska visa dom här någon gång ;)


Tre sidor text

Senaste veckan har jag pluggat och skrivit massot om Evolution. Vilket resulterade 3 sidor, känns skönt nu när jag är klar och inlämningen är imorgon. Bara så att ni vet att jag lever!


Jag läste i tidningen..

Jag läste i tidningen idag att forskare i USA kommit fram till att kvinnor som dricker mycket kaffe har 20 procent lägre risk att drabbas av depression. Dom hade följt nästan 51 000 kvinnor, för att bland annat se hur mycket kaffe de drack. Men de säger att studien "inte bevisar att koffein minskar risken för depression, men att den antyder att det kan finnas en sådan skyddande effekt." Så man ska ta det med en nypa salt! ;)
Hur är det med er, dricker ni kaffe? Själv så gör jag det inte än. ^^


Daily things

Hejsan! Idag har vi spelat vår fotbollsmatch och förlorade, tråkig avslutning på säsongen men vi vann i alla fall serien igen iår. :) Riktigt nice! Annars har jag varit på marknad och gått och tittat på massa olika saker alla säljer. Som vanligt så blir det bara lite godis och någon lite halv-onödig pryl. Jag köpte mig en påse med brända mandlar och en cola. Brända mandlar är nästan det godaste som finns! ;}
Nu ska jag snart leta fram min cykel och cylka till {Jessika}, vi ska se film och fota! :D Kvällen kommer att bli grym!


Tävlar om ett kamera-filter

När jag kollade omkring bland några bloggar hittade jag en fototävling på {Jonnas blogg}där man kan vinna ett valfritt kamera-filter ifrån {tvspelsweb.se} för upp till 179 kr. Temat i tävlingen var svartvitt och om jag vinner skulle jag vilja ha {det här filtret}. Perfekt till lanskaps bilder! Mitt bidrag ser ni nedan. ↓ {Länk} till inlägget om ni också vill vara med, tävlingen håller på tills den 1a oktober klockan 17.


Hej! Jag sitter i soffan insvept i en filt och läser inlägg på bloglovin'. Lite tidigt fredagsmys. ;) Idag var det sista dagen på praoen vilket var ganska tråkigt för den här veckan har verkligen varit rolig! Speciellt på media! Jag har fått hem många utskrifter av mina bilder och en jättestor utskrift! Ska försöka hitta en tillräckligt stor ram och sen hänga den på väggen någonstans här hemma. ^^


230911

Det här är vad som händer om man inte kollar bloglovin på ett tag.


22 september

En gammal bild ifrån i sommars på min grannes fina hund. :)

Två söta bär

Förra veckan när jag hade varit mycket att göra i skolan, så rymde jag från verkligheten och gick och fotade i skogen med mitt nya objektiv. Jag älskar djupet man kan få i bilderna med den stora bländaren. Och det var väldigt skönt att få komma ut och få lite frisk luft i huvudet och tänka på lite annat. :) Här är två av dem bilderna. ↓


Perfekt till hösten

Hej! Igår kom H&M-katalogen inför hösten och vintern. I den fanns jättemycket godbitar och jag blev väldigt sugen på att beställa en hel del av dem! Den beigea nere till höger speciellt, perfekt nu till hösten! Den tillsammans med ett par svarta tajta jeans, en mysig halsduk och ett par kängor! Supernice juu! :) Eller vad säger ni? Nu, Bonde söker fru på fyran!! :D


An apple a day keeps the doctor away


Praovecka

Hello! Den här veckan praoar jag på ett gymnasium, med några andra som också går i nian på min skola. Vi går på olika lektioner med olika linjer. Igår var vi på NV och stylist som var helt okej, men idag var vi på estetiska programmet - media. Och det har varit hur kul som helst! Vi har fått fota i en studio och sen åkt iväg till Kovik och fotade ännu mer där. Sen har vi också fixat med bilderna och sen skrivit ut en del av dom. Nu blev jag sjukt sugen på att välja media, men jag är ännu inte helt säker. Men tänk att få gå i skolan och hålla på med foto hela dagarna, ohh! :) Förresten! Dom har macdatorer där, jag är helt förälskad i dom! LOVE!


Det är gott att baka


Äntligen helg!

Hejsan! Nu är det äntligen helg och jag är helt slut. Imorgon ska jag åka och spela fotbollsmatch, köpa jeans, plugga i massor och sova ut. ^^ Ska ni göra något speciellt i helgen?

 

Igår redigerade jag lite i photoshop. ↓


Mango + Robinson = torsdagsmys

Hej hej! Jag sitter här och käkar mango och ser på Robinson. Ohh det är så sjukt gott, det bara smälter i munnen! ^^ En gång efter en träning var jag jättehungrig och då skulle jag och mamma gå och handla mat innan vi åkte hem. Då fanns det mango i små bitar på ett fat där man kunde få provsmaka dem. Och jag var ju så hungrig att jag trycker i mig typ 5 bitar! Och efter så säger mamma att det fanns tandpetare man skulle använda att ta dem med. Haha, de var lite pinsamt och jag hoppas att det bara var mamma som såg mig^^ Hehe..

Bild på mitt fönster ¬

Hej tummen upp ända upp i taket!

Idag har jag varit hemma och varit sjuk. Jag var helt slut imorse. Så jag har sett på Stylisterna på kanal 5 play hela dagen idag. Och nu ser jag på Bonde söker fru, det är ju en gotlänning med! Haha, det är så roligt på speed dejtingen då alla sitter och rodnar och velar! Awh, så gulligt :'D Mycket bättre än Idol, True talent och alla de andra! Tummen upp för Bonde söker fru! Eller vad säger ni?

Tävlar om 1000 kr att shoppa för på Kan Dee Shop!

Jag tävlar om 1000 kr att shoppa för på Kan Dee Shop då man ska göra en egen outfit med en av deras snygga plagg. Här är mitt bidrag! ↓ Man får göra så många man vill! Passa på, det håller på tills den 30 september.
Klicka här för att komma till tävlingen!

Redigeringstips

Ett litet redigeringstips i photoshop som ni kan använda er av om ni gillar bilder med hög kontrast.

Jag ökade ljuset och kontrasten i curves och var gick in i selective color under greens för att förstärka de gröna färgerna i bakgrunden. Drog sedan lite ner mättnaden på bilden och ljusade upp bilden ytterligare i brightness/contrast. Klart! Hoppas att det var till någon nytta. Större variant av bilden hittar ni i tidigare inlägg ;)


. . . ?

Hej! Idag slutade vi tidigt och det var väldigt skönt, känner ännu av förkyldningen och den värgrar att ge sig. Trodde att jag inte skulle orka upp ur sängen men efter en halvtimme så var jag uppe! Det känns som att det är fredag idag för att vi slutade tidigt idag, men i själva verket så är det ju bara tisdag. Känns jättekonstigt! Vi slutade tidigt på fredagar i skolan förut men nu är det borttaget. :c Det var så bra, för då fick man några timmars längre helg. 3 skoldagar kvar till helg!

Jag kommer att bjuda på före och efter bild av denna bild senare ikväll! ↓


One thing that I like

Jag var ute i skogen på promenad och provade mitt objektiv på riktigt idag. Och jag fick många bra bilder! Dock blev jag väldigt blöt om fötterna och knäna efter lite krypande och krälande på marken. En sak som jag gillar med min kamera är att, om man nu vill slippa att krypa på marken för att få bra bilder, skärmen är vikbar. Jättebra om man ska foto något spm är högt upp eller lågt ner. Superbra!


Fall fashion ☂


För 10 år sen

Varför?


Chokladmuffins receptet

Här kommer receptet på muffinsarna jag bakade tidigare idag. Det är världens godaste recept på chokladmuffins! Prova det!

(Kolla förra inlägget för att se hur muffinsarna blev)

 


Lördag 16.20

Jag åkte inte till stan idag, jag börjar bli sjuk och stannar hemma och vilar istället. Halsont och huvudvärk. Lagom till att hösten kommer. :/ För att trösta mig lite så har jag bakat chokladmuffins med björnbärs frostning. Receptet kommer snart!


I've got the moves like jagger

När jag hör den här låten kan jag inte låta bli att sjunga med. Helt omöjligt!
(Spola till 1 minut för att komma till själva låten)


Mini husvagnssemester

Har precis suttit och pillat med photoshop. Gjorde en tilt shift-effekt och såhär blev resultatet. ↓ Vad tycks?

Hur man gör ser ni här!


The perfect jeans

Hejsan! Uppsatsen gick nog ganska bra tror jag, kändes iallafall så. ;) Och nu är det fredag och äntligen helg! Jag funderar på att åka till stan imorgon och köpa mig dom där perfekta jeansen. Som jag har sagt tidigare så finns det inte så många kvar i min garderob. Enligt mina kompisar så finns de bästa jeansen på Cubus. Så jag ska nog kika där. Vart brukar ni köpa era jeans? :)

 


Mitt nya objetiv

Jag tror att det här objektivet kommer att vara jättebra! Skarpa och fina bilder! Jag passade även på att beställa ett UV-filter och en blåsbälg med en borste så att man kan göra rent kameran emellanåt. ^^ Jag var lite snål så jag beställde det ifrån tvspelsweb.se istället för scandinavianphoto där jag beställde min kamera.

 


08 september 2011

Sitter här och väntar på att mamma ska komma hem, hon ska alldeles snart hämta mitt paket med objektivet i! Yay! ^^  Jag försöker också komma på vad jag ska skriva på uppsatsen imorgon om medmänskliga relationer. Gawh :/ Min lärare sa att det skulle gå bra för oss som blivit kamratstödjare och nu varit iväg på en liten utbildning/övernattning som just har handlat om det. Men jag har ingen aning om vad jag ska skriva! Någon som har något tips eller så? Men tja, det ska nog gå på något vis. ;)

- Gammal bild

Som jag har längtat

Äntligen är det beställt, ett 50mm objektiv med stor bländare!
Nu ska jag bara vänta på att paketet ramlar ner i brevlådan.



Bild hämtad {härifrån}.

Ny design!

Äntligen är jag klar med min nya design! Blev supernöjd med denna! :) Jag var egentligen klar för en månad sedan med en annan design som jag tänkte att jag skulle ha. MEN, den funkade inte eller ja typ. Det gick inte alls bra med den och min inspiration stod på noll. Så jag struntade i den och gjorde en annan istället. Och nu ska jag fortsätta med en annan design till Hanna.

15 centimeters shorter

Hej på er! I fredags var jag hos frisören och såhär blev resultatet. ↓ Jag tror att hon klippte 15 cm! Det blev sjukt kort men jag gillar det. :) Det behövdes verkligen, det var jätteslitet! Så nu är allt fräscht och fint och det är jätteskönt! Jag försökte också att hitta ett par nya jeans på stan, men hittade inga. Rensade min garderob förra veckan så nu har jag nästan inga jeans kvar! :S Vart har ni köpt era favorit jeans?


The big apple

Jag funderar på att beställa fotokopior på alla fotografier jag har på dotorn. Hade ju varit lite fint att få rama in några och så. Jag har ju några fotoramar och en har jag ju fyllt med bilder från när pappa var i New york. Brukar drömma mig bort dit emellanåt. Hade ju varit hur häftigt som helst att åka till 'The big apple'! Vill så gärna resa iväg till en storstad! Vill ha lite skillnad ifrån lilla Visby. Haha, ministad! ^^

Show me all the things that I shouldve known Show me all the things that I shouldve known Fotky na zdi lying Like a woman nightmare Qualquer coisa é BELLA. - naoexistenadaimpossivel: Fotos:único jeito de... the good, the fab, the trendy Tumblr

Första september tvåtusenelva

Och så övergick sommaren till höst, första september. Kan inte fatta att det redan är september! Allt går så himla snabbt att man knappt hänger med. Men än så länge sitter löven kvar på träden och idag har det varit härligt väder med skinande sol och det sista av sommarvärmen som finns kvar har värmt oss här på ön idag. :) Fast jag längtar lite tills jag kan börja använda mina kängor och min nya tröja som jag har skrivit i några tidigare inlägg. Det är ju trots allt mysigt med hösten. ^^


När löven faller av träden

Hej hopp! Var i Visby i tisdags och shoppade lite med Jennifer, för jag var i ett akut behov av en kalender. Hittade bland annat den här sköna stickade tröjan. Underbart skön! Dock lite varm ännu, men nu är det ju september så snart kan den börja användas ;) Jag hittade också en kalender, som tur var. Men den visar jag i ett annat inlägg. Nu ska jag göra en bloggdesign!