Första advent

Tänk, det är redan första advent! Åh, härligt! :D Jag sitter och myser med katten, vi lyssnar på James Morrison. ^^ Jag tycker att han har en helt underbar röst och det håller katten med om. Hon blundar och njuter. ;) Har ni hört hans nya skiva? The Awakening. Helt underbar! Jag ska önska mig en skiva av honom. Jag brukar egentligen aldrig önska mig skivor, hans skivor tackar man inte nej till! Just so you know! ;)

P.S det här är mitt 200de inlägg! Hipp hipp hurra!! D.S

Bilden är ifrån förra julen när jag bakade pepparkakor hos kusinerna.

En gammal julbild

Hej! Jag sitter nu vid vår "stora" dator och kollar igenom gamla bilder jag tog i julas. ^^ Hittade den här bilden som jag måste ha tagit någon dag i mellandagarna. Är ganska nöjd med bilden eftersom jag inte var så van med att fota med en systemkamera då. :) Åh vad jag längtar till jul nu! Efter allt julmys, de levande ljusen, snön, jullåtarna som man kan utan och innan, raketerna på nyår, julklapparna på julaftonskväll, den goda maten och det fina sällskapet. 26 dagar kvar tills lovet börjar!


24 november

Hej på er! Idag är det bara en månad kvar till Julafton! Känns så konstigt, man började ju nyss i skolan.. Tiden flyger fram! Men aja, för mig är det ganska positivt att tiden går fort, jag känner att jag har tröttnat på högstadiet nu och vill börja med på gymnasiet för att få något nytt. Dock är jag lite osäker på vad jag vill gå.. Men kanske samhäll med inriktning media, estet media eller kanske humanistiska. Hm.. jag ska ännu fundera lite till, så svårt! Vad går ni på för program eller vad funderar ni på att gå?


18.00

Hej! Visste ni att man nu kan följa min blogg på bloggkeen? Klicka hääär!

Ett foto utan färg

Har ni tänkt på hur snyggt det är med svartvita foton? Ibland kan det till och med rädda en bra foto som har lite halvtråkiga färger. Som på fotot nedan, den är mycket finare i svartvit. Så om man vill rädda ett foto så kan man göra den svartvit. Snyggast är det om man går in på photoshop och gör fotot svartvit genom gradient map och  man väljer den svartvita. Det är ett litet tips ifrån mig! :)


"Live the life you love, love the life you live"

Dagens citat, så fint och så sant!

Nu är det mycket i skolan så jag kommer inte kunna blogga speciellt mycket på ett tag framöver.. Ni får nöja er med den här bilden som jag tog i somras. Ha det bra!



Det är så logiskt alla fattar utom du

En bok som jag precis läste ut var Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo. Jag tyckte att den inte såg så himla bra ut men nu är det en av mina favoritböcker! Kort kan man säga att den handlar om vänskap och olycklig kärlek. Och sättet Lisa skriver på gör boken bara ännu bättre! En perfekt julklapp man kan önska sig eller ge bort till någon man tycker om.


20 november

Massa fint som jag hittade på H&M, inget jag hade tackat nej till precis.. ^^

5 saker du inte visste om mig

- Jag älskar känslan när man tar av sig de tajta jeansen och tar på sig ett par mjukisbyxor efter en lång dag i skolan.
- Så fort jag själv eller någon annan bakar något så brukar jag alltid vilja smaka på smeten eller degen.
- Jag är jättedålig på att åka skridskor, jag kan inte ens bromsa. Men det är så kul!
- När någon tar fram kameran gör jag alltid tummen upp och plutar med munnen, som på bilden. ↑
- Jag älskar att härma skånska, fast det låter nog inte speciellt skånskt.

Inspiration på hög nivå

En kväll i september tog jag och mamma bussen till Visby. Anledningen till detta var att en fotograf som bär namnet Mattias Klum skulle hålla ett seminarium om foto. Han visade upp sina underbara bilder och pratade om olika fotoprojekt han varit på världen över. Bara hans vis att berätta om sina fotoprojekt var i sig otroligt inspirerande! Han fick allt att låta så enkelt och så himla roligt! Man ville för det mesta skratta men även gråta en liten skvätt. Åh, jag skulle kunnat ha lyssnat i flera timmar! Men egentligen var jag inte helt säker på att jag överhuvudtaget skulle åka, men som tur var tog jag chansen och det ångrar jag verkligen inte! Hela kvällen var otroligt inspirerande och efter den så vill jag inget hellre än att bli fotograf precis som han! Åh, får ni chansen så åk på hans seminarium! Han är verkligen en bra förebild som brinner för både foto och även miljön! Tummen upp!

Klicka på bilden för att komma till hans hemsida
Bilden är ifrån hans hemsida!

Fin praovecka

Den här veckan har varit hur bra som helst! Jag har praoat på ett dagis och det har varit så roligt! Alla barn ville sitta i mitt knä och leka med mig hela tiden, jag fick aldrig en lugn stund! Men det var kul och alla var så söta. Dock har jag dragit på mig en förkylning, igen.. Men det gör inget! Fröknarna var väldigt nöjda med mig också. Jag kanske ska bli förskolelärare? Hm.. värt att fundera på, det är ju roligt och jag gillar ju att arbeta med människor.


Hur man får in en weheartit widget i menyn

Jag fick en fråga nu i veckan där Rebecca undrade hur jag fått weheartit widgeten i min meny. Så jag gjorde en enkel liten guide om hur man gör, både skriftligt och med bilder.

 

Man skaffar sig först och främst ett weheartit konto. När man är på själva startsidan för weheartit.com klickar man sig in på settings uppe till höger. Därefter klickar man på widget, där ser man hur widgeten kommer att se ut. Koden till höger kopierar du och klistar sen in den någonstans under <div id ="side">. Då får du in den i menyn. Jag har den under mitt arkiv i menyn. D.v.s under avsnittet med <div>Arkiv</div>. Jag hoppas att guiden var till hjälp och att ni förstod!


Jag längtar efter..

att snön ska falla
Tumblr_lunsfoczvx1qmzgnfo1_500_large

att resa till en fin storstad
Tumblr_ltere9ruca1qejm4fo1_500_large

en bra bok med en kopp varm choklad
Tumblr_ls58kosplu1qmom3io1_500_large

en varm mysig kofta
Tumblr_lsr89f2exj1qld5qto1_500_large

pepparkaksbak med släkten
Tumblr_lu9ciwks7n1r65cnmo1_500_large

{Bilderna är inte mina, de är ifrån weheartit.com}


Kärlek är det viktigaste på jorden


11/11-11

Hej på er! Imorse måste ha varit den vackraste morgonen på hela året! Det var frost och höstsolen lös så fint att allt som var inom solens räckhåll glittrade. Det var så vackert! :} Så jag så var bara tvungen att skynda mig så att jag skulle hinna fotografera lite innan jag skulle att gå till bussen. Dock frös jag fingrarna av mig under de ynka 10 minuterna jag hade på mig men det var det värt! ;) När jag såg ännu mer fina frostiga motiv svepa förbi utanför bussfönstret i morgonsolen kliade det som tusan i fingrarna efter att fotografera mera och tanken på att gå i skolan istället för att fotografera gjorde nästan ont.^^ Det blev många fina kort och här är 3 av dem. ↓


Några små fina hjärtan

Lekte lite i photoshop i förrgår. ^^ Vad tycks?


My heart's a stereo, it beats for you so listen close!

Hej på er! Tycker att jag har bloggat jättemycket nu de senaste dagarna. Jag gör det nu mest för att slippa plugga.. Vi har genetikprov imorgon. Jag tror att jag kan det mesta, det hoppas jag i alla fall. Men nu måste jag fortsätta. Hejdå!


Lavendel

Kolla vad jag hittade när jag kollade igenom bilderna! {som jag skrev om igår} En helt färdig redigerad bild som jag måste ha glömt bort. Haha, vilken tur att jag hittade den för jag blev ganska nöjd med redigeringen! :) Jag gjorde ungefär som Maja - som bloggar på www.fotogeniquee.blogg.se - visade i {det här inlägget}. Väldigt bra tips och bilderna blir fina och man får en varm och mjuk känsla. Prova det!


En bild ifrån den 8 juli

Sitter här och nördar datorn lite grann. Inne på facebook, bloglovin och kollar på bilder ifrån sommaren. Hittade bland annat denna bild. ↓ Åh, vad jag längtar tillbaka! Bort från all höstrusk, ucsh.. Fast samtidigt längtar jag tills den första snön faller. Dock hoppas jag att det inte blir en lika lång vinter som förra året.. Heh, vilka krav alltså.


It's the way I'm feeling I just can't deny

Galet bra låt!



En dag i september

De här bilderna tog jag när jag precis köpt mitt 50mm objektiv. Man får så otroligt skarpa och fina bilder med det och inte för att tala om den stora bländaren! L O V E  I T ! Nu skall jag gå och äta lite mellis, magen kurrar! ^^ KRAM!


Just another beautiful quote


Inspiration i höstrusket

Kolla vad jag precis hittade! En tidning som norskorna Ida och Joanna har gjort med många vackra och inspirerande bilder! Ta er tid att bläddra igenom alla sidor för bilderna är verkligen fantastiska! Perfekt höstmys med en kopp te och en kanelbulle. Hade jag hittat den här tidningen i affären hade jag verkligen inte tvekat om att köpa den!

 


Gotland Grand National

Igår var jag på GGN och fotade för en fototävling som tidningen håller i. Det är väldigt svårt att välja ut en av bilderna för jag har ungefär 500 bilder att  välja bland.. Får se vad jag väljer. Första pris är i alla fall en Nikon så jag måste ju egentligen inte vinna, men det är ju roligt att få ens egna bilder publicerade^^


Någon gång i oktober

Hej hej! Känner att jag är dålig på att uppdatera, men hej! Här kommer en bild som jag tog någon gång i oktober^^